Domov / Prosti čas / Sledilniki aktivnosti

Sledilniki aktivnosti

Objavljeno

sledilniki_aktivnosti_header

Sledilniki aktivnosti so top trend na področju ohranjanja kondicije. Merilna naprava, profesionalni kondicijski trener in motivator v enem.

Sledilniki aktivnosti so top trend na področju ohranjanja kondicije. Navdušujejo vse, ki se želijo v svojem vsakdanjiku več premikati. Ponudba je ogromna. Za izbiro ustreznega modela pa je treba vedeti, kaj želite s sledilnikom aktivnosti doseči.

Ker imajo številni sledilniki aktivnosti podobne funkcije, smo kot prvo pomoč pri odločanju za vas pripravili tri osnovna vprašanja:

1. Želite zapestnico ali sledilnik aktivnosti za pritrditev na oblačila?
2. Želite nadzorovati svoj spanec in svoj spalni ritem?
3. Želite svoje rezultate deliti s svojimi prijatelji in se primerjati z drugimi?

Oglejte si izdelke >>

Kratka predstavitev naših najbolj priljubljenih sledilnikov aktivnosti

aktivnost11. | Garmin vivofit

Poleg prikaza korakov, razdalje in merjenja spalnega ritma ta sledilnik aktivnosti nudi tudi motivacijsko funkcijo: Zapestnica za vadbo izračuna individualne dnevne cilje.

• Čas delovanja baterije do 1 leto • Zamenljiv zapestni trak • Možnost kombinacije s prsnim pasom • Vodotesen • Brezplačna spletna skupnost

Ogled izdelka >>

aktivnost22. | Polar Loop

Dobro čitljiv LED-prikazovalnik na dotik prikazuje čas, korake in aktivnost. Sledilnik aktivnosti Polar Loop in aplikacija Polar Flow poskrbita, da vidite svojo osebno bilanco premikanja.

• Praktično zapiralo • Vodotesen • Možnost kombinacije s prsnim pasom • S polnilnim kablom • Kapaciteta pomnilnika za 12 dni

Ogled izdelka >>

aktivnost53. | Jawbone Up Move

Sledilnik aktivnosti Up Move je opremljen s tehnologijo MotionX®, ki shrani vsoto dnevnega premikanja vključno s koraki in premikanjem med spanjem.

• Funkcije v aplikaciji • Nastavljiv alarm za neaktivnost • Točke za zdrava živila • Beleženje dnevnega pitja vode • Opremljen s tehnologijo MotionX®

Ogled izdelka >>

aktivnost34. | Medisana ViFit

Sledilnik aktivnosti s prikazovalnikom se nosi na oblačilih in med drugim beleži število korakov. Za kontrolo spanca ga pritrdite na priloženo zapestnico. Prek USB-kabla lahko podatke prenesete na računalnik in jih naložite na spletni portal.

• Sledilnik aktivnosti in spanca v enem • Izjemno občutljiv senzor gibanja

Ogled izdelka >>

aktivnost4_15. | FitBit One

Sledilnik aktivnosti One nadzoruje celodnevno dejavnost in nudi povratne informacije v dejanskem času o korakih, razdalji, porabi kalorij in prehojenih nadstropjih. Dva kombinirana senzorja nudita 3D-rezultate merjenja: senzor pospeška in višinomer.

• Sledilnik aktivnosti in spanca v enem • Akumulator drži najmanj 5 dni

Ogled izdelka >>

 

Sledilnik aktivnosti – merilna naprava, profesionalni kondicijski trener in motivatoraktivnost17

»Trud se poplača.« – Vsi vemo, da gibanje odločilo prispeva k zdravju in dobremu počutju. Sledilnik aktivnosti poskrbi, da dobre namene za pridobivanje kondicije tudi lažje uresničite. V obliki zapestnice ali sponke uporabnika spremlja 24 ur na dan in beleži vse aktivnosti – hoja, hoja po stopnicah, tek, kolesarjenje itd. Številne naprave lahko celo nadzorujejo spalni ritem in sestavijo osebno kalorijsko bilanco. Poleg tega imajo sledilniki aktivnosti funkcijo virtualnih osebnih kondicijskih trenerjev. V odvisnosti od stanja uporabnika lahko določijo individualne dnevne cilje. To poskrbi za motivacijo! Z nezapleteno sinhronizacijo z mobilnimi orodji je možno izmerjene vrednosti prikazati in natančno analizirati na računalniku, pametnem telefonu in tabličnem računalniku.

 

Multitalenti: sledilniki aktivnosti merijo, analizirajo in motivirajo

Sledilniki aktivnosti vas motivirajo, da opravite prvi korak in tečete vedno dlje – za večjo kondicijo, boljše zdravje in večje veselja do življenja. Kondicijska zapestnica vam pomaga pri tem, da oblikujete športni življenjski slog, izgubite odvečne kilograme in v svoj vsakdanjik vključite več gibanja – glede na to, katere individualne vmesne cilje si uporabnik zada.

Pa naj bo to v obliki športne zapestnice ali sponke – sledilniki aktivnosti so kompaktne naprave z majhno težo, ki jih lahko udobno nosite 24 ur na dan. Beležijo število korakov, opravljeno razdaljo in porabo kalorij. Številni modeli lahko nadzorujejo tudi spalni ritem in merijo srčno frekvenco. Nekateri sledilniki aktivnosti so opremljeni z GPS-sprejemniki. Za merjenje vrednosti uporabljajo senzor pospeška in po želji tudi merilnik srčnega utripa. Kondicijska zapestnica svojemu uporabniku ves čas prikazuje, če je njegov cilj glede gibanja že dosežen ali ne. Tako sledilnik aktivnosti ni samo naprava za beleženje gibanja. Športna zapestnica je kot virtualni osebni kondicijski trener. Številni modeli nudijo individualne dnevne cilje ter dokumentirajo in kontrolirajo vadbene načrte. Tako je mini računalnik na vašem zapestju tudi motivator, ki spravi v pogon tudi tiste, ki so bolj lene sorte.

 

aktivnost6

V odvisnosti od razpoložljivih funkcij izdelka je možno meriti naslednje dnevne in nočne aktivnosti

aktivnost16

• Opravljeni koraki
• Število korakov do cilja
• Pokurjene kalorije
• Ure spanja in kakovost spanca
• Opravljena pot
• Srčna frekvenca (s prsnim pasom)
• Čas/datum
• Višinomer (npr. nadstropja, stopnice)

Vedno na vaši strani – udobno nošenje kot zapestnica in sponka ali za torbico

Sledilnik aktivnosti je vaš stalni spremljevalec – v odvisnosti od modela ga lahko nosite kot zapestnico na zapestju ali kot sponko na pasu ali na oblačilih.

aktivnost8

Sledilniki aktivnosti zmorejo veliko več kot običajni števci korakov. Opremljeni so z najsodobnejšimi senzorji pospeška in višinomeri, ki omogočajo beleženje vseh aktivnosti, poleg tega pa – v odvisnosti od opreme – nudijo različne dodatne funkcije.

Primer: Sledilniki aktivnosti lahko na podlagi individualnega uporabniškega profila izračunajo potrebo po kalorijah in ta podatek primerjajo z dejansko zaužitimi kalorijami.

Sledilniki aktivnosti ne poznajo počitka in delajo tudi ponoči: Naprave nadzorujejo spalni ritem, na primer trajanje intervalov spanca.

Tako sledilniki aktivnosti nudijo informacije o spancu in s tem uporabniku dajo na razpolago bistvene orientacijske vrednosti, tako da lahko izboljša svoje zdravje in kakovost življenja.

 

Postavite si cilj in se podajte na potaktivnost_GIF_SI_1

Tudi majhne spremembe imajo učinek: stopnice namesto dvigala, sprehod med opoldanskim odporom, kolo namesto avtomobila. Kondicijske zapestnice in sponke vas vedno znova opominjajo na to, da v svoj potek dneva vključite gibanje. Registrirajo vse aktivnosti, v času brez gibanja pa številne naprave sprožijo alarm za neaktivnost. Številni sledilniki aktivnosti spodbujajo svoje uporabnike z individualno nastavljenimi dnevnimi cilji: Zaznajo stopnjo kondicije, ustrezno prilagodijo cilje in nudijo povratne informacije o uspehu.

Nekateri sledilniki aktivnosti so tudi interaktivne tabele kalorij: Primerjajo namreč potrebo po kalorijah z vnosom kalorij. Uporabnik na računalniku, pametnem telefonu ali tabličnem računalniku vnese, kaj je pojedel. Ta vnos se primerja s porabo kalorij. Kdor želi shujšati, ima tako pregled nad svojo bilanco prehranjevanja.

 

Sledenje napredkuaktivnost9

Izmerjene podatke sledilnika aktivnosti lahko z nezapletenimi spletnimi orodji in mobilnimi aplikacijami prenesete na računalnik, pametni telefon ali tablični računalnik. V odvisnosti od modela poteka prenos podatkov samodejno in brezžično ali prek USB-priključka.
Sinhronizacija izmerjenih vrednosti na različnih napravah omogoča dostop do celotnih podatkov o kondiciji in vadbi uporabnika – vedno in povsod. Podatki so lahko prikazani statistično v obliki grafičnih prikazov in tabel in jih lahko dokumentirate kot osebni vadbeni dnevnik. Aplikacije nekaterih sledilnikov aktivnosti so zasnovane tako, da lahko vsak uporabnik oblikuje svojo lastno pregledno ploščo. Ta vizualizacija deluje kot vzpodbuda: Kdor vidi, koliko korakov mu še manjka do njegovega tedenskega cilja, je bolj motiviran. In ambiciozni športniki imajo s sinhronizacijo podatkov svoje vadbene načrte vedno pri roki.

 

Zbiranje, sinhronizacija, analiza in deljenje podatkovaktivnost10

S prikazovalnika sledilnika aktivnosti lahko odčitate posamezne izmerjene vrednosti, prikličete pa lahko tudi enostavne statistike vašega osebnega napredka. Za obsežne analize večina proizvajalcev sledilnikov aktivnosti nudi brezplačne spletne portale. S pritiskom tipke se podatki naložijo in sinhronizirajo na več napravah (računalnik, pametni telefon in tablični računalnik).
Pri nekaterih spletnih skupnostih lahko začetno stran oblikujete kot osebno pregledno ploščo za vadbo. Vsak lahko na enem mestu vidi najpomembnejše številke in dejstva svojih kondicijskih in vadbenih aktivnosti. Orodja za analizo vadbenega programa poskrbijo za piko na i pri številnih spletnih portalih proizvajalcev sledilnikov aktivnosti. Poleg tega lahko športno navdušeni uporabniki sledilnikov aktivnosti komunicirajo s somišljeniki in delijo svoje podatke: Spletni portali nudijo na primer virtualna tekmovanja ali možnost ustanavljanja vadbenih skupin – npr. aplikacija Garmin connect, Polar Flow ali Fitbit.

 

Primerjava najbolj priljubljenih sledilnikov aktivnosti

Da boste našli primerno napravo za svoje potrebe, vam tukaj predstavljamo pregled najbolj priljubljenih sledilnikov aktivnosti. S to primerjavo vam želimo pomagati pri odločitvi za nakup.

Kategorija Garmin vivofit Polar Loop Jawbone Up Medisana vifit Fitbit One
Tip Zapestnica Zapestnica Sponka Sponka Sponka
Prikazovalnik Invertiran prikazovalnik LED-prikazovalnik s pritiskom tipke Ne OLED OLED
Združljivost Windows/Mac/Android/iOS Windows/Mac/Android/iOS Android/iOS Windows/Mac/Android/iOS Windows/Mac/Android/iOS
Srčna frekvenca Da, s prsnim pasom Da, s prsnim pasom Ne Ne Ne
Poraba kalorij Da Da Da Da Da
Sledilnik spanca Da Da Da Da Da
Števci korakov Da Da Da Da Da
Višinomer Ne Ne Ne Ne Da
Opravljena pot Da Ne Ne Da Da
Čas Da Da, s pritiskom tipke Ne Da Da
Vodotesnost Vodotesen Vodotesen do 20 m Zaščita pred škropljenjem vode Ne Zaščita pred škropljenjem vode
Baterija Gumbne baterije (pribl. 4-6 mesecev) Akumulator (pribl. 5 dni) Akumulator (pribl. 6 mesecev) Akumulator (pribl. 5-7 dni) Akumulator (pribl. 5 dni)
Prenos podatkov Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0 USB-priključek Bluetooth 4.0
Bluetooth za pametni telefon Da Da Da Ne Da
Zapestnica Zamenljiva Ni zamenljiva Ni zamenljiva 3 velikosti Zamenljiva
Spletna skupnost Da Ne Ne Da Da
Posebnosti Na voljo v 5 barvah Združljiv s senzorjem srčne frekvence Polar H6 in H7 Na voljo v 5 barvah Z zapestnico Sponka in zapestnica v enem

Naši izdelki za vašo kondicijo

aktivnost15Števci korakov

Z vami na vsakem koraku. Majhni, priročni – za dolg pohod ali kratek sprehod.

aktivnost14Sledilniki aktivnosti

Z njegovo pomočjo se bolj približate zdravemu življenjskemu slogu, poleg tega pa vas dnevno motivira z dodatnimi funkcijami.

aktivnost13Garmin vivofit

Vívofit poskrbi, da dobri nameni postanejo zdrave navade.

aktivnost12Polar Loop

Pametna zapestnica prikazuje dnevno aktivnost, porabljene kalorije, opravljene korake in čas.

aktivnost11Ponudba izdelkov Garmin

Šport in vadba, aktivnosti na prostem in prosti čas, cestna navigacija – Garmin nudi kakovostne izdelke za številna življenjska področja.

Imate vprašanje?

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Zadeva

Vaše sporočilo

Gor

Z nadaljnjo uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close